Hanzeplaatsen©

Hanzeplaatsen© is een meer dan muzikaal verband tussen Hanzesteden in Overijssel en Gelderland. Geïnspireerd op het oude Hanzeverbond worden in deze voorstelling het thema handel en klassieke muziek tot een nieuwe eenheid gesmeed.

Kunst en commercie gaan in deze voorstelling op in een nieuw 'verbond', waarbij samenwerken centraal staat. Hanzeplaatsen© vertaalt de kracht en pracht van de Hanzetijd naar onze moderne tijd en gaat daarmee voor de inhoud. Middeleeuwse kledij en braderieën zijn verboden. Belangrijker is de vraag: wat heeft de Hanzegedachte de burgers van nu te bieden? En hoe verbinden we de steden die vroeger zulke sterke banden hadden op een inspirerende manier weer opnieuw met elkaar?


Hanzeplaatsen© stelt dat de Hanzesteden juist nu zich weer en meer zouden moeten verenigen zodat zij een 'Randstad van het Oosten' worden. Samen sterk voor een bloeiende regio. Sluit u dus aan. Als bezoeker, organisatie, bedrijf, of anderszins.

Hanzeplaatsen© is een concert plus serie die de Hanzesteden Arnhem, Deventer, Kampen, Zwolle en Zutphen aandoet in november 2011. Exacte locaties en data worden later bekend gemaakt.

Voor meer informatie zie www.hanzeplaatsen.nl.