Als ik 100 ben...
Een tijdreis van, voor en door kinderen


Met de medewerking van een bijzondere gezagvoerder. Te denken valt hierbij aan de Nederlandse astronaut Wubbo Ockels of de populaire wetenschapper Vincent Icke (nog in te vullen).
Als ik 100 ben... is de naam van een nieuw educatief project dat is aangeboden aan de theaters voor het seizoen 2007-2008. Dit programma is van, door en voor kinderen gemaakt op basis van hun toekomstdromen en hun gedachten over hoe de wereld eruit zal zien als zij honderd jaar oud zijn. De voorstelling concentreert zich op kinderen vanaf vijf jaar. Zoals u gewend van ons bent, streven wij naar een zintuiglijke ervaring. Dat wil zeggen dat er, net zoals bij Zuid-Amerika, een wonderlijke reis, een voortraject zal zijn waarin kinderen worden voorbereid op een actieve deelname tijdens de concerten.
Wij willen hun gedachtenwereld koppelen aan onze visie en daarmee een voorstelling maken alsof deze spontaan op het podium is ontstaan en door de ogen van kinderen wordt bekeken. Als ik 100 ben... is qua inhoud bijzonder interessant omdat het een hele experimentele muzikale invulling mogelijk maakt. Moderne werken van ons repertoire en nieuwe, speciaal gecomponeerde stukken met als thema de toekomst worden afgewisseld met ideeën, dromen, fantasieën, tekeningen en teksten van jonge kinderen. Een grenzeloos programma waar toekomstmuziek in zit!