Zuid-Amerika, een wonderlijke reis

Zuid-Amerika is een magische reis door een bijzonder werelddeel met als enthousiaste reisleidster Gerda Havertong. Dit spektakel voor jonge mensen en hun ouders brengt bekende en minder bekende muziek uit Argentinië, Brazilië, Cuba en Venezuela in combinatie met speciaal voor fluitorkest gecomponeerd repertoire.
Teksten en gedichten over dit fantastische continent van, voor en door jongeren lopen als een rode draad door de uitvoering en worden door henzelf voorgedragen. Daarnaast spelen rond de honderd kinderen met het orkest mee op fluiten en andere instrumenten. De actieve deelname van het jonge publiek en het live contact dat tot stand wordt gebracht met Zuid-Amerikaanse kinderen via internet is een hoogtepunt van dit programma.

De voorstellingen zijn locatiegericht en de deelnemers, zowel muzikaal als literair, worden geworven in nauwe samenwerking met lokale en/of regionale instellingen, zoals muziek- en basisscholen en openbare bibliotheken.

Een speciaal optreden wordt verzorgd door een leerling die als beste de denkbeeldige ster Juan Antonio Rico neer kan zetten in een playbackversie van de Latijns-Amerikaanse tranentrekker Voy a apagar la luz (Ik ga het licht uitdoen). De voorstelling wordt ondersteund door achtergrondprojecties in de vorm van animaties, kindertekeningen en filmfragmenten. Het slot wordt een waar feest omdat in alle hevigheid het carnaval te Rio zal losbarsten met veel slagwerkers en visueel vuurwerk. Feest allen dus lekker mee! Voor tropische drankjes en tortillachips met guacamole wordt gezorgd!